
Уцхо — сунелі
1 250 ₴/кг
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Грузинська пряність Уцхо — сунелі
Уцхо - сунелі грузинська пряність
Пропонуємо уцхо-сунелі.
Країна походження:Грузія.
Упаковка:
- ДОЙ-ПАК КРАФТ-ПАПІР з прозорим вікном 100г, 200г ,500г
- Фольгований пакет -1кг
- Паперовий пакет з поліетиленовою вставкою -5 кг
- мішки по 25 кг
Уцхо-сунелі – це грузинська народна пряність, яка відрізняється особливим ароматом і надає всіх страв, які містять цю спецію, ніжний горіховий аромат. Відомо, що уцхо-сунелі отримують з рослини, що іменується блакитним гуньбою. У своєму звичайному стані пажитник блакитний не відрізняється якимись незвичайними властивостями чи особливим ароматом. Але в тому випадку, якщо його висушити, рослина перетворюється в надзвичайно ароматну спецію, яка входить в склад багатьох інших спецій .
Високоякісні уцхо-сунелі отримують тільки з стручків пажитника: в них дозрівають зерна, які збираються і обробляються при високих температурах. Далі відбувається помел, але важливо знати, що якісні уцхо-сунелі ніколи не бувають подрібнені до стану пилу. Таким чином їх перетирають тільки в тому випадку, коли хочуть додати до складу хмелі-сунелі. Якісна спеція найчастіше має маслиновий або темно-оливковий колір і коштує набагато дорожче від неякісної.
Застосування приправи
Уцхо-сунелі дуже популярні у своєму застосуванні у безлічі різноманітних рецептів. Найчастіше ці спеції додають до страв з риби, але не менш добре поєднуються уцхо-сунелі з м'ясними стравами, а також з різними овочами.
Нерідко уцхо-сунелі є чудовою добавкою до супів та підливів, яким ця спеція надає дуже оригінального аромату та присмаку.
Приправа уцхо-сунелі є споконвічно грузинською, хоча деякі надають їй індійське походження. У грузинській кухні уцхо-сунелі додаються чи не до всіх страв, які готуються своїми руками. Крім того, уцхо-сунелі містяться в складі ароматного асорті з великої кількості приправ - хмелі-сунелі.
Найчастіше уцхо-сунелі додаються в такі страви, як сацебелі та сациві. Також дуже ніжний аромат ця пряність надає аджику. Страви, що містять у своєму складі горіхи і уцхо-сунелі, вважаються одними з найсмачніших і ароматніших.
Крім того, дуже часто уцхо-сунелі поєднують з червоним болгарським перцем, так як цей продукт здатний нейтралізувати якусь гірковатість, яка притаманна спеціям.
Найпопулярніший метод використання уцхо-сунелі – це обволікання даної приправою бастурми. Спеції надають страві вишуканий вигляд і тонкий дивовижний аромат. Крім того, смак страви стає насиченішим і оригінальніше.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Грузія |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | Уцхо-сунелі |
Вага (г) | 1000 |
- Ціна: 1 250 ₴/кг