Продавець Інтернет-магазин "Пряний світ" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2562 відгуків
Подарункові набори !Переглянути

Час варити згущене молоко!

Час варити згущене молоко!

Згущене молоко в автоклаві (на 2 кг сухого молока)

Інгредієнти:

  • Сухе молоко PRYANIY MIR — 2 кг

  • Циклер — 2 кг

  • Вода — 3,3 л

  • Вершкове масло — 300 г (можна без нього, якщо потрібно менш жирне)

  • Ванільний цукор або екстракт — за мастилом


Технологія приготування:

  1. У великій ємності (5–6 л) розчиніть сухе молоко в теплій воді (~40 °C), добре перемішайте до однорідності.

  2. Додайте цукор і (за бажанням) вершкове масло. Знову перемішайте.

  3. Розлийте суміш у стерилізовані банки по 300 мл або 0,5 л, заповнюючи не більше ніж на ¾ об’єму.

  4. Щільно закрийте кришками.

  5. Поставте банки в автоклав, залийте воду до потрібного рівня (щоб покривала банки).

  6. Готуйте при 115 °C протягом 20 хвилин після виходу автоклава на робочий тиск.

  7. Дайте автоклаву повністю охолонути природним шляхом, не знижуючи тиск штучно.

  8. Вийміть банки, охолодіть і дайте згущеному молоку загуснути.


Вихід готового продукту:

З цієї кількості ви отримаєте приблизно 5,5–6 л згущеного молока, що дорівнює:
🥄 18–20 банок по 300 мл, або
🥄 12 банок по 0,5 л.


Порада:

  • Якщо хочете більш насичений карамельний колір — після стерилізації потримайте банки в автоклаві ще 10–15 хв. при тій самій температурі.

  • Для ніжнішої консистенції використовуйте частину знежиреного + цільного сухого молока у співвідношенні 70:30.

  • Куркума: корінь чи мелена?
    Куркума: корінь чи мелена?
    Куркума: корінь чи мелена? Яку форму обрати для кухні та здоров’я? У статті ми розповідаємо, чим відрізняється свіжа коренева куркума від меленої, як кожна впливає на смак, аромат і користь страв. Дізнайтесь, коли краще додавати корінь, а коли — мелений порошок, щоб отримати максимум аромату та кольору з натуральної куркуми PRYANIY MIR
    Куркума: корінь чи мелена?
  • Куркума: корінь чи мелена?
    Куркума: корінь чи мелена?
    Куркума: корінь чи мелена? Яку форму обрати для кухні та здоров’я? У статті ми розповідаємо, чим відрізняється свіжа коренева куркума від меленої, як кожна впливає на смак, аромат і користь страв. Дізнайтесь, коли краще додавати корінь, а коли — мелений порошок, щоб отримати максимум аромату та кольору з натуральної куркуми PRYANIY MIR
    Куркума: корінь чи мелена?