Цибуля зелена сушена кільцями
550 ₴/кг
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Цибуля зелена різана
Країна походження: Індія.
Пакування:
- Поліетиленовий пакет 100г, 200 г, 500 г, 1 кг
- Паперовий пакет з поліетиленовою вставкою -5 кг
- ящик по 10 кг
Характеристика.
Цибуля-порей — цінна харчова та лікарська рослина. Цінність його обумовлена багатим хімічним складом. Порей містить в листі 9-14% сухих речовин (у цибулинах до 25%), 10-12% вуглеводів (в вибіленої частини), до 1,5% сирої клітковини, 0,1% органічних кислот, 1,5—2% білків. Відомо, що білок цибулі дуже цінний: присутня в ньому амінокислота цистин бере активну участь у багатьох важливих біохімічних процесів обміну речовин.
У пореї міститься калій, кальцій, натрій, залізо, фосфор, мідь, сірка. Особливо багатий порей калієм (до 250 мг%), що обумовлює його сечогінну дію. У ньому є вітамін С. При зберіганні кількість цього вітаміну в «ніжці» збільшується до 75-85 мг%. Знайдені також вітамі - А, В1 В2, В3, Е3, Е, Н, РР. Зелене листя порею містять також каротин, хлорофіл і ксантофилл, які є важнымисточником речовин, що йдуть на побудову молекул гемоглобіну.
Застосування.
Як харчову рослину цибулю-порей цілком може змагатися з ріпчастою цибулею. Він володіє ніжним ароматом і приємним, слабкогострий, солодким смаком. В їжу використовуються в основному потовщені вибілені помилкові стебла, які утворюються в перший рік життя цього лука. Вживаються в їжу і молоді зелені листя порею.
Порей використовують у сирому, тушкованому і вареному вигляді (окремо або в суміші з іншими компонентами) для приготування салатів, соусів, овочевих і м'ясних супів, страв з овочів, м'яса, риби, круп, яєць, для холодних закусок, як начинку для пирогів.
У сушеному вигляді порей добре зберігає свої ароматичні властивості і входить до складу сухих овочевих сумішей. Сушену цибулю-порей додають в супові концентрати.
Порей в першу чергу використовують як приправу до всіх овочевих супів і овочів взагалі. Можливо, Vichyssoise, холодний картопляно-цибулевий суп-пюре, є найвідомішим стравою з цибулі - порею. Всупереч його французькому назві, це блюдо створено в Америці, хоча і кухарем-французом, шеф-кухарем готелю Ritz Carlton в Нью-Йорку Louis Diat приблизно до 1900р. За легендою він створив чудовий холодний літній суп, натхненний дитячими спогадами про холодному молоці, яким розбавляв занадто гарячий суп.
Цибуля - порей може замінити будь цибулю в більшості страв, які використовують цибулю як приправу, але не навпаки. Заміна цибулі – порею ріпчастою цибулею буде мати наслідком набагато більш сильний аромат, який іноді шкідливий для оригінального блюда. Цибуля-порей поєднується з телятиною, сиром, птицею і шинкою. Він відмінно йде до буженини і баранині. Корисно його додавати до вареної риби або крабів.
З трав і спецій з ним добре поєднуються кервель, петрушка, шавлія, чебрець, базилік, лимон, і гірчиця
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Китай |
Склад | Цибуля порей |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | Цибуля порей |
Вага (г) | 1000 |
- Ціна: 550 ₴/кг