![Чорна індійська сіль](https://images.prom.ua/6329057409_chorna-indijska-sil.jpg)
Чорна індійська сіль
142 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 240 грн
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Чорна індійська сіль
Сіль чорна
Пропонуємо гімалайську сіль чорну.
Країна походження: Індія.
Пакування:
- ДОЙ-ПАК КРАФТ-ПАПІР з прозорим вікном ,500г
- Фольгований пакет -1кг
- Паперовий пакет з поліетиленовою вставкою -5 кг
- мішки по 25 кг
Чорна індійська сіль
Чорна індійська сіль отримала свою назву в перекладі з індійського, де її в народі так і називають «кала намак». На вигляд ця сіль зовсім не чорна — а блідо рожева, саме такою вона стає при дрібному помелі. А ось в шматку ця сіль має дійсно чорним кольором, звідси і назва. Також при попаданні в їжу і напитывании вологою ця сіль темніє. Калу намак складається з хлориду натрію з домішками сульфіду заліза, магнію і сірководню. Справа в тому, що зрушення тектонічних плит приводили до вулканічним активностей і соляні поклади в тому числі змішувалися з магмою, насичуючись ще і сірководнем. Саме сірководень робить цей вид солі дуже особливим з-за свого характерного запаху, яким ця сіль багата. Так, у індійської чорної солі специфічний запах вареного жовтка, але цього не варто боятися. Навпаки це властивість може з успіхом використовуватися в кулінарії в якості родзинки страви, або при заміні тих же яєць в класичних рецептах. Калу намак, як і гімалайська, на відміну від кухонної, не підвищує вмісту натрію в організмі, тому також може підійти серцево хворим і тим, хто страждає набряком. А аюрведа (давня індійська медицина) стверджує, що ця сіль здатна вилікувати метеоризм і печію, і все завдяки високому вмісту заліза.
Де чорна індійська сіль буде доречною
- для приготування справжнього домашнього вегетаріанського майонезу без яєць або сыроедного майонезу з насіння
- для того, щоб надати салатів пікантність
- щоб замінити яйця в деяких рецептах
- щоб солити будь-які інші страви просто для різноманітності, спробуйте!
Шкідлива кухонна сіль
Вчені досі сперечаються про шкоду або користь кухонної солі для людського організму. Існує думка, що поварена сіль особливо шкідлива людям з порушеннями роботи серцево-судинної системи, так як надлишок натрію в організмі сприяє підвищенню тиску. Також говорять про те, що надлишок кухонної солі може збільшити ризик захворювання на катаракту в силу все тієї ж здібності натрію підвищувати тиск. Але без солі страви перестають бути такими смачними. Тому ми пропонуємо використовувати більш здорові альтернативи — гімалайську сіль і чорний сіль.
Основні | |
---|---|
Виробник | Пряний світ |
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 кг |
Упаковка | Поліпропіленовий пакет |
Склад | Гімалайська сіль чорна |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | Гімалайська сіль |
вага | |
Вага (г) | 1000 |
- Ціна: 142 ₴/кг