Приправа для плову 100 грамів
43 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 240 грн
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Приправа для плову 100 грамів
http://pryaniy-mir.com.ua
Для плову 100 г
Паковання з кришкою з дозатором зручне для зберігання та використання різних прянощів і спецій
СКЛАД:
- мускатний горіх
- кунжут
- гірчиця
- морква
- часник
- цибуля
- чилі
- куркума
- перець запашний
- перець чорний
- лавровий лист
- орегано
- майоран
- барбарис
У складі продукту немає підсилювачів смаку, стабілізаторів і штучних барвників.
Значення спецій плові
У двох відомих типах плову (азіатському та європейському) спеції насамперед є натуральним консервантом.
Вони необхідні для тривалого збереження смакових і поживних якостей провідного компонента в страві — цілісних шматочків м'яса або риби.
Крім того, завдяки фірмовим спеціям будь-який плов набуває характеристики легендарної страви — впізнаваний аромат і колір
ТРАДИЦІЙНІ ТА НАЙКРАЩІ СПЕЦІЇ ДЛЯ ПЛОВА
У разі усієї різноманітності рецептів плову, в основі східного канапа завжди є пара незамінних спецій: зира з барбарисом.
Останнім нерідко віддають перевагу шафран — пряність, що дарує плову насичений золотистий колір.
РАЗБЕРЁМ ОСОБЕННОСТИ ГЛАВНЫХ ПРЯНОСТЕЙ ДЛЯ ПЛОВА
- Зіра (також відома, як зера, зіра, біла кмина або кумін) — пряність, яку неправильно можна прийняти за звичний кмин.
Ідентичні на вигляд, ці дві рослини абсолютно відрізняються за запахом і смаком: зіра має сильний, дещо різкий і гіркуватий аромат, а зовні трохи дрібніша та темніша за кмину. Під час обсмажування, у плові ідеально розкриваються саме цільне насіння зір.
Кумін чудово підходить до баранини.
Доведено та сприятливий вплив пряності на людський організм: у разі регулярного застосування зира сприяє підтримці в нормі серцево-судинної системи, здатна запобігти утворенню тромбів і зменшити ризик інфаркту.
Бувши добрим антисептиком, кумін допомагає в загоєнні ран. Ефективний у лікуванні кольок, спазмів, диспепсії, метеоризму, також показаний у разі мігрені та нервового виснаження.
Барбарис. Висушені ягоди цієї рослини добре збагачують плов свіжими, трохи кислуватими нотами.
Розрізняють барбарис декількох кольорів (від червоного до бурого), але смак прянощі практично завжди залишається незмінним.
До хімічного складу барбарису входять вітаміни (більше всього вітаміну С) і важливі для організму людини кислоти: яблучна, лимонна, винна.
- Куркума. Важко зустріти найпоширенішу індійську пряність, ніж куркума.
Активно використовувана в харчовій, косметичній та фармацевтичній промисловості, «Індійський шафран» (так зазвичай називають куркуму) цінується за барвисті, ароматичні та корисні для нашого організму властивості. Водночас сам смак куркуми мало виражений, а у великих кількостях навіть неприємний.
Знаючи про лікувальні властивості приправи, індійські жінки додали куркуму в рис, овочеві закуски, десерти, пряні напої. Сьогодні кулінарні традиції сходу приходять до нас разом з наукою про здоров'я Аюрведою, де куркума має найважливіше значення.
- Перець
За медичними властивостями перець вирізняється дезінфікувальним і стимулювальним травленням ефектом, тому він такий гарний у м'ясних, жирних, калорійних стравах. Добре поєднується з будь-яким м'ясом, особливо зі свининою та яловичиною.
Серед інших популярних спецій для плову треба виділити цибулю, часник, кмин, пряні трави (чабрець, розмарин, орегано).
Кожен авторський рецепт плова характерний своїми спеціями: акцент можна робити як на прованських, так і на традиційних азійських пряностях.
Готуйте з любов'ю та гарним настроєм і, головне, не хворійте
З повагою компанія «Пряний світ».
Основні | |
---|---|
Виробник | Пряний світ |
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Приправа для страв з рису |
Вага | 1 г |
- Ціна: 43 ₴