Бодян цілий зірочки ВІДБІРНИЙ 200г
310 ₴
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Бодян цілий зірочки ВІДБІРНИЙ
Відбірний бадьян ,який у більшості є цілими зірочками
На 100г~ 67шт зірочок
Опис товару
Друге його ім'я - зірчастий аніс, тому що плоди цього дерева виглядають як зірки, в яких зароджується від восьми до тринадцяти променів. Кожен з променів схожий на човник темно-коричневого кольору, а на дотик вони тверді і дерев'янисті. Усередині кожного семгента плодів знаходиться по одній блискучій насінині. Квітки бувають зеленого і жовтого кольорів. У багатьох європейських країнах про бадьян почули вперше в XVI столітті, а родом це дивовижне дерево, з Південного Китаю і Японії. В даний час його вирощуванням займаються багато країн з тропічним кліматом, такі як: Індія, Ямайка, і Філіппіни. Фахівці з мовознавства стверджують, що в нашому словниковому запасі слово бадьян походить від татарського «баджан», що перекладається як аніс. Незвичайним фактом є те, що зірчастий аніс в стародавні часи застосовувався як барвник для дерева в будівництві кораблів. Він надавав йому червонуватий відтінок.
Бадьян часто можна зустріти в кулінарії, у вигляді порошку або в цілих зернах. Запашна пряність знаходиться на рівні з найпоширенішими спеціями в світі. Просто відмінно підходить ця пряність для приготування кондитерських і борошняних виробів, таких як кренделі, печива, і пряники. Доказом того що страва готова, є характерний для бадьяна аромат, який розкриває свої нотки при великій температурі. Відмінними на смак виходять пудинги, муси, джеми, і чизкейки з цією пряністю. Бадьян додає страві тонку нотку, яка акцентує смакові і ароматичні властивості головного компонента, при цьому, не перебиваючи аромат страви. Бадьян рекомендується спробувати додати при приготуванні варення з вишні. Крім своїх ароматичних і смакових якостей, він кардинально змінить терміни зберігання «смаколику» в кращу сторону, а також допоможе зберегти колір варення. У десерти зірчастий аніс додається за 15-20 хвилин до завершення приготування. Спеція не рекомендується для додавання до страв з риби. Ця спеція дуже хороша в поєднанні з перцем, цибулею, ваніллю і корицею.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
Тип спецій | Бадьян |
Упаковка | Пластикова банка |
Вага | 200 г |
- Ціна: 310 ₴