Перець сичуанський
220 ₴/100 г
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 240 грн
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Велика кількість назв цієї пряності істотно пов'язана з тим, що за практично однакового смаку, аромату, зони та способу застосування сичуанського перець із різних місць може досить сильно відрізнятися за виглядом, тому що є оболонкою плодів близькорідних, але все ж різних рослин.
Наприклад, індонезійський перець являє собою набір не окремих "ручинок", а гроздей із кількох штук.
Жодного ставлення до справжнього перцю ці рослини не мають, а перцем цю пряність називають за її сильний перцевий аромат.
Прянощі мають незвичайний гострий смак і викликають приголомшливе відчуття, подібне до дії слабкого електричного струму (як від батарейки) або насиченого газування.
В Європі та Америці сичуанський перцем ароматизують, головно, страви з молюсків та ракоподібних, а також соуси до рибних салатів.
В азійських країнах сичуанський перець використовують не тільки в стравах із морепродуктів і риби, а й у стравах зі свинини та птиці, а також у кондитерських виробах.
У Китаї з меленого сичуанського перцю (китайці називають його "хуацзе") готують популярну в сичуанської кухні приправу "хуацзеянь" (для цього його просіюють і змішують із сіллю), а разом із бадяном, фенхелем, гвоздкою й касією додають його в універсальну суміш прянощів "всякень" ("порошок п'яти ароматів").
Т.к. у процесі термооброблення сичуанський перець досить швидко втрачає свій аромат, то кладуть його або вже готову страву, або недовго до повної готовності.
Крім того, деякі різновиди сичуанського перцю (наприклад, індійський різновид) мають підвищену жорсткість і їх необхідно видаляти з страви перед подаванням на стіл.
- Ціна: 220 ₴/100 г