
Горіх макадамія в шкаралупі
54 ₴/100 г
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 240 грн
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (93) 124-61-44
Горіхи макадамі в шкаралупі. Мабуть, найзагадковіший горіх із усіх, що представлені на ринку. Я можу просто сказати — це смачно!це дивно! це цікаво (у плані його "добування" зі шкаралупи! Горіх постачається з пропилом і металевим ключиком, для його виймання.Природно, що можна розкрити шкаралупу монетою або викруткою!!! (де наша не продала!!!) Але ось смак... Це стевіт спробувати!! І ось у шкаралупі, так смачніше)) Ти — вистачач.Ти —перовий володар! Смак... — плюс горіх, відчуття, як фундук, а потім — вибух смаку!!!!! Шоколад, Карамель, печиво, Крем для торта....
І, проте, якщо захочете купити цей горіх...... купуйте в шкаралупі — отримаєте задоволення набагато більше, ніж від вже чищеного.(це не заклик, особистого сприйняття).
Горіхи дуже поживні, містять багато рослинного білка, корисних жирів і мікроелементів. Крім того, вони багаті на вітаміни групи B і вітамін Е. Макадамія не виняток. Сьогодні про них у семи фактах.
1
Горіх макадамія — уродженець Австралії. Історичні факти свідчать про те, що австралійські аборигени харчувалися ними з незапам'ятних часів.
2
Макадамія — це круглі горішки з розсипчастою олійною структурою й солодким, трохи ванільним смаком. Їх їдять сирими та смаженими, часто злегка соняшниковими, додають загалом і подрібненому вигляді в овочеві салати та салати з морепродуктами, печиво, тістечка, іншу випічку та морозиво.
3
Кулінарний світ заходу відкрив для себе макадамію лише в 1857 році, коли двоє вчених ботаніка виявили ці дерева в лісах латавента. Барон Фернанд фон Мюллер описував ботанічні особливості дерева, зафіксував наявність їстівних горіхів, а доктор Вальтер Хілл назвав його на честь фармацевта, доктора Джона Макадама. На батьківщині, в Австралії, дерева з яких збирають горіхи здавна називали кіндал-кіндал, а самі плоди — мулімбімбі або бумера. Назви "макадамія" зміцнюються лише 1930 року, коли в Австралії була створена Асоціація шанувальників макадамії.
4
В індонезійській кухні горіхи макадамії використовують в овочевих соте, а також для приготування олії. Спробуйте знайти та купити олію з цих горіхів і заправляти їм свіжі салати. У олії макадамії легкий, трохи солодкий смак. Також на батьківщині горіхів можна знайти в продажу мед із квітів макадамії.
5
Макадамія — одні з найдорожчих горіхів у світі. Ціна за кілограм продукту — понад 30$. Ціна зумовлена складністю здобичі горіха — крім того, що висота дерев може досягати 20 метрів, у макадамії — одна з найщільніших оболонок.
6
У народній медицині різних країн, горіхами лікують артрити, артрози, хвороби шкіри. Жири макадамії містять мононенасичену пальмітинову кислоту, що міститься в шкірі людини, але майже не трапляється в інших рослинах, а також вважаються чудовими антиоксидантами, що уповільнюють процеси старіння в організмі.
7
Найкращі поєднання з горіхами макадамія — кава та херес. Вважається, що обидва ці напої чудово відтіняють і підкреслюють смак горіха.
Основні | |
---|---|
Виробник | Вальтер |
- Ціна: 54 ₴/100 г