Вишня в'ялена
438 ₴/кг
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 1кг
- +380 (93) 124-61-44
Вишня в'ялена
Країна походження: Китай
Пакування: 12.5 кг ящик
Вишня дуже корисна та поширена ягода, її вирощують практично повсюдно. В'ялена вишня зберігає всі свої корисні якості, а крім цього, у неї залишається такий самий чудовий смак і аромат. Купити в'ялену вишню дуже просто — досить лише оформити замовлення на сайті інтернет-магазина "Пряний світ"
Вишня вишня — особлива заготовка на зиму. Такі ягоди не порівняти з замороженими або консервованими: потрапляючи в випічку, кремі або желейних десертів, вони приємно тішать своїм кисло-солодким смаком і приємною пружною текстурою. Цей продукт можна додавати й у кулічі, і в пісочні, смажені пироги або просто подавати до чаю.
Процес заготовки в'ялених вишень
Спочатку вишню очищають від кісточок , проварюють в сиропі, а потім сушать у спеціальному сушінню.
Рецепти, в яких є цей товар
Класика різдвяної випічки не обійшла стороною й наш блог. Пряний і ароматний, наповнений зацукрованими шматочками фруктів і хрусткими горішками... Він безсумнівно стане головною стравою святкового столу!
Інгредієнти
- Цукати з апельсинових кородо 40г
- Вишня в'ялена 50г
- Апельсин 1шт
- Родзинки без кісточок 100г
- Журавлина в'ялена 25г
- Бренді або ром 2ст.л.
- Стручки кардамону 3-4 шт
- Сухі активні дріжджі 7 г
- Цукор 25г
- Морська сіль 1/2 ч.л.
- Молоко 125 мл
- Пшеничне борошно 275 г
- Суміш спецій для випікання (кориця, запашний перець, мускатний горіх) 1/2 ч. л
- Вершкова олія (кімнатної температури) 50 г
- Яйце середнього розміру 1 шт.
- Екстракт ванілі 1 год л.
- Мигдаль 25 г
- Фісташки очищені 25 г
- Марципан 225 г
- Рослинна олія для змащування
- Молоко для змазування
- Борошно для присипання поверхні
- Цукрова пудра для прикраси
Спосіб приготування:
1. Дрібно наріжте цукати та чверть заявленої вишні (остальну вишню залиште цілою). Натріть апельсинову цедру на дрібній тертці.
2. Помістіть усі сухофрукти в миску з апельсиновою цедрою. Видавіть сік з апельсина в каструлю, додайте бренді або ром і добре підігрійте, не доводячи до кипіння. Залийте сумішшю сухофрукти, перемішайте та залиште на 1-2 години для набухання.
3. Вийміть насіння зі стручків кардамону, розітріть його в порошок, використовуючи ступку (можна вийти приблизно 1/4 чайної ложки порошку).
4. Висипте дріжджі в чашу міксера, додайте цукор.
5. Розігрійте молоко (воно має стати теплим, але не гарячим), влийте тонким струменем до дріжджів і трохи збийте. Залиште на 5-10 хвилин, поки дріжджі не сформувати пишну пінку на поверхні молока.
6. Всипте борошно, спеції та морську сіль. Окремо змішайте олію, яйце та ванільний екстракт, потім з'єднайте їх із молочно-мучною сумішшю й перемішуйте впродовж 5 хвилин до отримання еластичної однорідної маси (використовуйте гак для тіста).
7. Накрийте миску харчовою плівкою й залиште в теплому місці, поки тісто не зіткне вдвічі (приблизно 1 година).
8. Застеліть деко папером для випікання.
9. Велико нарубіті мигдаль і фісташки.
10. Вилийте приблизно половину рідини з замочених сухофруктів, потім додайте їх разом зі рідиною, що залишилася в тісто. Додайте горіхи. Добре змішайте.
11. Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню й обережно місіть упродовж 1 хвилини. Сформуйте з тіста овал розміром приблизно з лист А4.
12. Сформуйте марципан в акуратний циліндр, приблизно на 4 см коротший за довжину тіста, помістіть у центрі овалу з тіста.
13. Змащуйте один край тіста молоком і складіть його вдвічі, повністю покриваючи марципан. Добре стисніть краї, щоб запечатати.
14. Обережно перемістіть штолен на деко, прикрийте харчовою плівкою, змащеною рослинними оліями, і дайте піднятися, поки розмір не збільшиться майже вдвічі (45 хвилин — 1 година).
15. Розігрійте духовку до 180 °C.
16. Зніміть харчову плівку, помістіть штолен у духовку та випікайте впродовж 30 хвилин до золотистого кольору. Готовий штолен має трохи піднятися, а нижній бік під час постукування — видавати глухий звук.
17. Дістаньте штолен із духовки та дайте трохи охолонути на решітці. Щедро посипте цукровою пудрою.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
Вага (г) | 1000 |
- Ціна: 438 ₴/кг