Солодкі страви з гострим перцем
Солодкі страви з гострим перцем
У будь-суміші спецій є основа – сіль або цукор. Саме вони перетворюють весь букет, а часто і кожну приправу. Яскравий приклад – знаменитий чорний перець. Це одна з найулюбленіших гострих прянощів, навіть початківець кулінар не забуде покласти її в м'ясо, картопля, маринад. Більш досвідчені кухарі експериментують з нею набагато сміливіше, додаючи пекучих терпких ноток солодких страв і напоїв. Багато з таких рецептів давно стали класикою.
Десерти
Гостра приправа все робить трохи гаряче, можливо, саме тому чорний перець – важливий інгредієнт традиційних зимових солодощів: глінтвейну і імбирного печива. Він відмінно поєднується з корицею і кардамоном.
По-справжньому дивує гармонія перцю з багатьма фруктами і ягодами – цитрусами або одягають, манго і навіть... кавуном. Гостра нотка прекрасно відтіняє і свіжість яблука, і насолода яблучного пирога.
Особливо доречний чорний перець в кондитерських соусах – шоколадний, медовий, карамельному.
Напої
Один з найбільш древніх і екзотичних рецептів – чорний перець в каву. Пряність змішують з корицею, мускатним горіхом, ваніллю, а цінителі особливої гостроти – з червоним і запашним перцем. Трохи пом'якшити смак допоможуть вершки. Не менш цікаво і екзотично поєднання цієї спеції і чаю з молоком у традиційному азіатському рецепті.
Чорний перець додають і в багато компоти. Він відмінно поєднується з яблуком, сухофруктами, смородиною, білої черешнею і багатьма іншими ягодами.
Як і інші страви, солодощі бажано додавати мелений перець-горошок, так спеція збереже всі ароматні олії. Саме в такому вигляді приправу закуповують великі кафе і ресторани, а термін зберігання при дотриманні потрібних умов досягає 2 років.
- Рецепти настоянок з прянощів і травАптекарі минулого знали, що кращий спосіб доставити цілющі з'єднання з трав і прянощів в людський організм простіше всього через лікарські тоніки на спирту. І добре, коли таке транспортування супроводжують приємні відчуття в роті. І ніби як наш ресурс у цій галузі логістики досить успішний.Рецепти настоянок з прянощів і трав
- Правила прянощівЗ давніх пір прянощі використовувалися і в Українській кухні. Наші предки додавали в різні страви пряні овочі, які росли в природному середовищі або вирощувалися на городньої грядці: ріпчаста цибуля ,селера ,хрін, часник, кріп, петрушка та інші. Вони можуть використовуватися самостійно або в суміші з іншими прянощами.Правила прянощів