Сезон глінтвейну!

https://pryaniy-mir.com.ua/p48627430-smes-spetsij-dlya.html
Пропонуємо набір спецій для глінтвейну ваговій
Глінтвейном називають напій на основі вина з додаванням різноманітних прянощів і спецій, який підігрівається до певної температури. У зв'язку з тим, що глінтвейн відмінно зігріває, бадьорить і тонізує, він просто незамінний в холодну пору року.
Вариантов приготовления этого горячего зимнего напитка известно немало – насколько разнообразными могут быть сорта вин, виды пряностей и специй, настолько может быть разнообразен и вкус глинтвейна. Хотелось бы остановиться именно на приправах для глинтвейна, так как именно от их выбора зависят вкусовые качества готового напитка.
Состав приправы для глинтвейна
Крім вищезазначених спецій, прикрасити вид глінтвейну в келиху і привнести в напій нові нотки смаку допоможуть різноманітні фрукти. За традицією до складу приправи для глінтвейну входять цитрусові: апельсин, лимон, лайм. З білим і червоним вином добре поєднується апельсин, в той час як лимон і лайм рекомендується додавати виключно в червоне вино.
Крім цитрусів при приготуванні цього божественного напою можна використовувати як сезонні, так і екзотичні плоди. Наприклад, надзвичайно цікавий смак придбає глінтвейн з ананасом, бананом або ківі. Але при цьому пам'ятайте і про місцевих фруктах - грушах і яблуках.
Нерідко в глінтвейн додають і ягоди (смородину, журавлину, чорницю), горіхи (волоський,мигдаль, фундук), а також сухофрукти (родзинки, чорнослив,курагу).
Не забувайте, що зупинити вас у ваших експериментах здатна тільки ваша фантазія.
- Рецепти настоянок з прянощів і травАптекарі минулого знали, що кращий спосіб доставити цілющі з'єднання з трав і прянощів в людський організм простіше всього через лікарські тоніки на спирту. І добре, коли таке транспортування супроводжують приємні відчуття в роті. І ніби як наш ресурс у цій галузі логістики досить успішний.Рецепти настоянок з прянощів і трав
- Правила прянощівЗ давніх пір прянощі використовувалися і в Українській кухні. Наші предки додавали в різні страви пряні овочі, які росли в природному середовищі або вирощувалися на городньої грядці: ріпчаста цибуля ,селера ,хрін, часник, кріп, петрушка та інші. Вони можуть використовуватися самостійно або в суміші з іншими прянощами.Правила прянощів